Sevgili Yeşim Teke, keyifli söyleşimizi “Biraz Müzik Biraz Kitap” blogunda çok samimi kaleme almış. Aynen sizlerle de paylaşıyorum:
2015 senesinde Destek Yayınevi’nden çıkan Sıfır adlı kitabı ile edebiyat dünyasına adımını atan ve hepimizin hayatına dokunmaya başlayan Tunç Kılınç, 19 haftadır çok satanlar listesinde başarısına hızla devam ediyor. Ayrıca Sıfır şu an 40. baskısında.
“Ya yaşam denen şey düşten değil de sadece düşüşten ibaretse!”
Yıllardır devamlılığını sürdüren yöneticiliklerin ardından “Fikir Atölyesi” çalışması ile ortaya çıkan yazarlık süreci ile birlikte yazar Tunç Kılınç, her şeyi geride bırakıp yepyeni ve basit bir yaşamla artık sadece kendisini yaşamak için yola çıktı ve bu süreçte yazmaya başladığı Sıfır kitabını bitirir bitirmez hayatımıza akmaya başladı.
“Çok hayal kuruyorum. Sayıca fazla olunca biri gerçek oluyor.”
Fikir Atölyesi adı altında oluşturduğu sitede yazmaya başlayarak adım attı aslında edebiyata. Yoğun araştırmalar sonucunda yazılan makalelerin ardından, kendisini Fikir Atölyesinde okumakta olan okurları “kesinlikle kitap yazmalısınız” fikirlerini sevgili yazarımıza getirdi ve
“NEDEN OLMASINDI?”
Tabi Sıfır kitabının çıkma süreci zahmetsiz ve acele olmadı. 5 yıla yakın bir gelişim, toparlama, birikim ve yazma süreciyle, büyük emek harcanarak ortaya çıktı Sıfır. Aslında ilk değildi. Sıfırın iki kitap öncesi vardı. Fakat aramıza katılan ve hayatlarımıza dokunan kitap Sıfır oldu.
Bir makine mühendisinin oğlu olan Tunç Kılınç, genlerden dolayı daha çok rasyonel düşünen, matematiği seven bir çocukluk geçirdi. Matematik zekasına sahip babanın geninin yanısıra anneden gelen bir de duygusal bölüm vardı. Eh tabi bunun sonucunda harika bir harman çıkıyor ortaya. Yine de eğitim süreci baba genine baskın geldi.
“İnsanların yaşadığı dünya belki de bir başka dünyanın cehennemidir.”
Tam böyle yöneticilikler, sağlam kariyer falan filan derken anne genleri harekete geçti ve bende buradayım dedi! Bu süreç biraz geç başlamıştı tabi. Yaş ala ala edebi alana yönelen beyni ve kalbi Tunç Kılınç’ı bize kazandırdı.
Çocukluk yıllarının unutulmayacak bir kitabı var ki o da Albert Camus Yabancı. Sıfır kitabında yer verdiği Einstein, Steve Jobs, Andy Warhol ise yazarın biraz da ilgi alanını bize gösteriyor. İlgi artı gelişimindeki payı olan isimler. Bu aralar ise okuduğu isimlerin başında Yuval Harari geliyor.
Sıfır kitabı için tamamen kurgusal ve yazarın hayal ürünü olduğunu söyleyebilirim. Bu durumda Tunç Kılınç’ın kurgusunun ne kadar kuvvetli, yazılarının gelişiminin açık ve hayal dünyasının sınırsızlığını ortaya koyuyor.
Sıfır kitabı ile birçok insanın hayatına dokunabilmeyi, bakış açılarını değiştirebilmeyi dilerken, aslında hepimizin basit ve özgür yaşaması gerektiğini, hayatı akışına bırakmayı, başarısızlıklarımızla ve hatalarımızla mutlu olmamız gerektiğini anlatmaya çalışıyor.
Tunç Kılınç ikinci kitabı için hayal dünyasında dolaşıp gezerken, sizde kitapçıları dolaşabilir henüz okumamış iseniz Sıfır’ı okuyabilirsiniz.
““Sıfıra sıfır, elde var sıfır ya da Tunç Kılınç, elde var Sıfır kitabı!”” yazısında 1 yorum
gerçekten çok yararlı bi konu teşekkürler